na forum onkologicznym ktoś zapytał się, co jeść po resekcji żołądka.
jestem już dwa i pół miesiąca po resekcji i śmiało mogę odpowiedzieć na to pytanie.
NIE WIEM.
jeśli wczoraj jadłam to, co jadłam, a dziś zjem to samo, to wcale nie jest powiedziane, że nie będzie mnie bolał brzuch (chociaż wczoraj nie bolał).
lub odwrotnie.
jedyne co jest pewne to banan.
banan jest niezawodny.
po bananie nic mi nie jest.
i po izostarze.
ale tylko cytrynowym.
(i po czipsach).
12 lat temu
Witam wieczorowa porą. Znajomy gastrolog powiedział przy wspominanej tu rozmowie, że można jeść właściwie wszystko, ale często i małe porcje. Miał więc zapewne na myśli także czipsy....Żartuję:)Nie jestem ich fanką,ale w mysl zaleceń 1 czips/2 godziny? Z ww by się zgadzało:) Cieszę się, że piszesz więcej Joasiu , uściski. Aga 2(widzę, że jest jeszcze jedna)
OdpowiedzUsuńTia, czasem tak jest. Jak już nic nie mogłam jeść to nie bolało mnie tylko i wyłącznie po ogórkach konserwowych. Gdzie tu logika...
OdpowiedzUsuńa jakie czipsy jesz? ;)
OdpowiedzUsuńno i super!
OdpowiedzUsuńjedz w takim razie banany, sa super odzywccze i tuczace:)) Jedz joacho i tyj nam w oczach.
buziaki
ula
spiłam się dziś....samotnie, z żalu
OdpowiedzUsuńa porpos powyzszego wpisu
OdpowiedzUsuńjak to wyglada z alkiem, z wineczkiem rozowym
bo wiesz, jutro imprezka
upijam się na sztywno jednym łykiem alko.
OdpowiedzUsuńnie ma jak wchłanianie bezpośrednio do jelita :]
hehehe ekonomicznie :))
OdpowiedzUsuńHehe był taki co jadał bułkę z bananem, Ty jedz chipsy z bananem i zapijaj Izostarem:)
OdpowiedzUsuńte chipsy to tak nie za czesto, Pamietam Twoj post ze wzmianka, ze odzywiasz sie swiadomie (cos o restauracji;) nie karmimy drania smieciami!
OdpowiedzUsuńLepszego Nowego Roku
OdpowiedzUsuńA próbowałaś patatów (batatów, słodkich ziemniaków)? Smak mają taki, że ludzie szybko się dzielą na fanów i przeciwników. Są w kolorze marchwewki i żółtym, na zewnątrz wyglądają jak efekt rozwiązłej nocy buraka, ziemniaka i marchewki. Ja bardzo je lubię, łatwo je dostać i podobno mają wszystko co trzeba - mnóstwo witamin, mikroelementów i skrobię. Spróbuj może. Przepisy w necie, ja je na ogół dzielę na małe części (bez obierania) i gotuję sprawdzając widelcem (całe gotują się dłużej). Skórka po ugotowaniu schodzi sama bardzo łatwo, więc też nie obieraj. Są dość mdłe, ale mi odpowiadają.
OdpowiedzUsuńSlodkie ziemniaki wystepuja w roznych ksztaltach i kolorach.
OdpowiedzUsuńJa najbardziej lubie te pomaranczowe.
Obieram.
Kroje na plastry.
Wkladam do szklanego zaroodpornego naczynia z pokrywka.
Sole i pieprze.
Dodaje pare platkow masla lub lyzke dziewiczej oliwy.
Wstawiam do kuchenki mikrofalowej na tyle ile zabierze do miekkosci.
Spozywam bezposrednio lub w postaci puree. Mniam!
Czasem tez gotuje na parze. Wtedy doprawiam przerabiajac na puree.
Pieczone tez sa niezle...
Udanego MMXI wszystkim zycze!
dziękuję za pomysł z batatami, skorzystam.
OdpowiedzUsuńi dziękuję za życzenia.